söndag 9 mars 2014

Pingvin-cookies

Salmiak är det bästa jag vet i godisväg. Jag testar att tillägga salmiak i det mesta och valde att göra cookies med pingvin-salmiak för julen. De blev ju gudomligt goda för den som älskar salmiak.
Lite mera att tugga på blev det eftersom jag inte fick godisarna i så små bitar - men det gjorde inget egentligen. (Hackade dem i blendern)

Här är receptet på

PINGVIN-COOKIES

Ca 20 st stora cookies

75 gr smör
100 gr socker
50 g farinsocker
1 ägg
150 g vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
100 g vitchoklad, hackad
180 g mjuk lakrits, skivad (eller pingvin salmiakpastiller)

Blanda smör, socker, farinsocker och ägg tillsammans i en skål. Vispa väl ihop. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör om tills alla ingredienser är jämnt fördelade. Tillsätt tillsist hackad choklad och lakrits.

Ha två bakplåtspapper redo och fördela små degtoppar med två teskedar på bakplåtarna. Det finns plats för nio cookies på varjeplåt. Ser till att det finns gott om plats mellan varje topp.

Grädda en plåt i taget i ca 7 minuter, 200 grader. När båda plåtarna är gräddade, vänder du försiktigt ner alla cookies på ett galler där de får svalna helt. Tänk på att dina cookies är mjuka när de tas ur ugnen. Ju mer de svalnar desto hårdare blir de.
#blogg100, dag 9

2 kommentarer: